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Dernière mise à jour : Mai 2018

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PROFIL, la plasticité des protéines du lait

 

Communication/Publication

AXE2 : Propriétés émulsifiantes

Publications

Marie Chevallier, INRA STLO > Heat-Induced Aggregation Properties of Whey Proteins as Affected by Storage Conditions of Whey Protein Isolate Powders-2016

Marie Chevallier, INRA STLO > Aggregated whey proteins and trace of caseins synergistically improve the heat stability of whey protein-rich emulsions-2016

Thibault Loiseleux, INRA BIA > Determination of hydro-colloidal characteristics of milk protein aggregates using Asymmetrical Flow Field-Flow Fractionation coupled with Multiangle Laser Light Scattering and Differential Refractometer (AF4-MALLS-DRi)-2017

Posters

Alexia Audebert, INRA STLO > Mousse de protéines de lactosérum et propriétés interfaciales-2017

Alexia Audebert, INRA STLO > Propriétés interfaciales et moussantes de protéines globulaires laitières étuvées-2016

Marie Chevallier, INRA STLO > Improving the heat stability of whey protein microgel-emulsion with a small quantity of casein-2016

Marie Chevallier, INRA STLO > Stability of whey protein emulsions to heat treatments is controlled by aggegated whey proteins and trace of caseins-2016

Marie Chevallier, INRA STLO > La stabilité thermique d'émulsion d'agrégats de protéines sériques est modulée par la présence d'une faible proportion de caséines-2016

Thibault Loiseleux, INRA BIA > Characterization of milk protein aggregates as a function of casein micelles/whey proteins ratio by Asymmetrical Flow Field Flow Fractionation (AF4) coupled with Multiangle Laser Light Scattering (MALLS)-2016

AXE3 : Propriétés texturantes

Publications

Anna Kharlamova, LUNAM > The effect of aggregation into fractals or microgels on the charge density and the isoionic point of globular proteins-2016

Anna Kharlamova, LUNAM > Structure and flow of dense suspensions of protein fractal aggregates in comparison with microgels-2016

Posters

Perrine Gelebart, INRA UR > Modulation de la texture de systèmes modèles émulsifiés et acidifiés par addition d'agrégats de protéines laitières

Anna Kharlamova, LUNAM > Gelationof Whey Protein Isolate Aggregates in Mixtures with Sodium Caseinate-2016

AXE4 : Propriétés vectorisantes

Publications

Anne-Laure Chapeau, INRA STLO > Spontaneous co-assembly of proteins for encapsulation of a hydrophilic vitamin-2015

Anne-Laure Chapeau, INRA STLO > Spontaneous co-assembly of lactoferrin and b-lactoglobulin as a promising biocarrier for vitamin B9-2016

Anne-Laure Chapeau, INRA STLO > Coacervates of whey proteins to protect and improve the oral delivery of a bioactive molecule-2017

Anne-Laure Chapeau, INRA STLO > Scale-up production of vitamin loaded heteroprotein coacervates and their protective property-2017

INRA UMR STLO > Protéines: Quatre nouvelles fonctions-2016

Posters

Anne-Laure CHAPEAU, INRA STLO > Complex coacervationof whey proteins: an innovative pathway to design biocarrierfor bioactive molecules-2016